TALLER AUDITORIA. MAR ARZATaller Auditoria. Mar Arza
La paraula auditoria ens resulta, a la majoria, llunyana, fins i tot, amenaçadora. Si cerquem el seu significat al diccionari, se’ns diu que és un «examen de la situació econòmica d’una societat fet per professionals qualificats, a fi de donar-ne a conèixer l’estat patrimonial, financer o de funcionament». I per què, llavors, donem aquest títol a un taller d’artistes i mestres? Si busquem l’origen etimològic d’aquesta paraula trobarem un verb llatí, audire, que vol dir escoltar, acció bàsica en una auditoria. Avui en dia, la paperassa administrativa inunda l'espai domèstic, vinculada als tràmits que realitzem contínuament i no ens donen respir. Mar Arza ens proposa "d’examinar la gestió a fi de donar a conèixer un estat", es a dir, una auditoria com a pràctica d'escolta del cos i de les pròpies necessitats, expressades a través d'aquests papers de la mateixa forma que des de la poesia. No es tracta de fer enginyosos «jocs de paraules», sinó de capgirar el llenguatge utilitari de factures, contractes i aplicatius burocràtics per a que hi passi la vida i la comunicació real que el sistema establert  impossibilita i inclús vol anul·lar.

Mar Arza torna a estar amb nosaltres per compartir un Entremestres: taller d'artistes visuals i professores. Aquesta vegada el començarem amb una visita de la seva mà a l’exposició Lectures i consums..., que forma part del cicle Blanc sota Negre. Treballs des de l'imperceptible i que podem veure des de l’11 de març fins al 20 d’abril, 2014, a l'espai arxiu de l'Arts Santa Mònica. Després continuarem el taller amb les persones inscrites, amb temps per paraules, experiències i reflexions a partir de les obres de l’exposició i exercicis plàstics proposats per l’artista.

Taller Auditoria
data: dissabte 29 de març, 2014
horari: 11-18h (a les11h visita comentada oberta també al públic general)
lloc: Arts Santa Mònica. c/ Ramblas 7. Barcelona (metro L3 Drassanes)
inscripcions: entremestres@gmail.com (fins al 27 de març. Grup màxim 20 persones)
preu:  gratuït (caldrà ingressar 15 euros en compte per pagar el dinar conjunt)
cal portar: paperassa de comptabilitat domèstica com factures subministres, extractes de banc, tiquets, instruccions de muntatge, garanties d'electrodomèstics, albarans, denúncies, cartes oficials, contractes o nòmines. Qualsevol paper banal pot servir per capgirar-lo i introduir “una mica d' ànima al bell mig”. Cal portar també un llibre de vell per retallar. Per últim, material de treball com tisores, cúter, cinta adhesiva, típex, retoladors i altre material personal bàsic per compartir.

Organitzen: Assumpta Bassas Vila i Maria José González Madrid, investigadores de DUODA, Centre de recerca de dones i professores de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb Arts Santa Mònica.

Cap comentari:

Publica un comentari